Standerhejsning 2018

Lørdag 7 april kunne Fredensborg Roklub igen hejse klubstanderen til vejrs og hermed markere starten på  rosæsonen 2018. Efter en lang vinter længes alle roere efter at komme ud på den smukke Esrum sø og trække i årene.

Standerhejsningen er en dag med traditioner. Medlemmerne mødes til morgenmad og så bliver der gjort rent, pudset pokaler og ryddet op i klubhuset og på grunden. Bådene gøres klar efter at have været pakket væk for vinteren. Efter veludført arbejde spises der fornem frokost hvorefter formanden, Peter Frederiksen, holder en tale og byder foråret og sommeren velkommen.

I år skulle hele 3 nye både døbes, hhv. en singlesculler til ungdomsafdelingen, en dobbeltsculler til kaproning og en dobbeltsculler til motionsafdelingen. Fredensborg Roklub har fostret en OL guldmedlaje vinder, Rasmus Quist, som sammen med Mads Rasmussen vandt OL guld i London 2012. Det er en tradition at klubben navngiver nye både efter lokaliteter, hvor et eller flere medlemmer har præsteret det ypperste, og derfor kunne Rasmus far, Ole Quist, døbe kaproningsafdelingens nye båd ”London”. I dagens anledning blev OL guldmedaljen vist frem og man kunne for en kort stund prøve at have sådan en medalje om halsen.

Derefter kunne formanden udbringe den glædelige nyhed at Nordea Fonden har valgt at støtte roklubben med et beløb til anskaffelse af nye redningsveste. I den anledning overrakte Fonden, repræsenteret ved Jesper Brendstrup fra Nordea Hillerød, en check på 19.925kr.

Dagen afsluttedes med boblevand, kage og kaffe i klubbens lokaler.

Således blev rosæsonen 2018 åbnet på fornem vis.

Skulle der blandt læserne være nogle, som kunne tænke sig at lære at ro og opleve naturen ved Esrum sø, så er man velkommen til at skrive til kassereren, Bjørn Andersen, kassererenatfredensborgroklub [dot] dk.

Fotos fra dagen:

Frokosten nydes efter formiddagens arbejde

Nordeafondens gave til klubben

'London' døbes

Sådan ser en OL guld ud (fra London, 2012)